Wat te doen bij tandpijn op vakantie?

03-06-2024

Neem altijd eerst contact met ons op voor advies. Wanneer je echt niet kunt wachten tot je weer thuis bent, kun je een lokale tandarts zoeken. Maar, wordt deze behandeling vergoed door je verzekering?

De kosten van medisch noodzakelijke tandartszorg in het buitenland worden van je 18e niet meer vergoed vanuit je basispakket. Als je jonger bent dan 18, worden de kosten voor spoedeisende tandheelkundige zorg tijdens je vakantie in het buitenland altijd gedekt.

Aanvullende verzekering
Bij een aantal zorgverzekeraars kom je in aanmerking voor een vergoeding voor spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland vanuit de aanvullende verzekering.

Ga je op vakantie in Nederland?
Als je een aanvullende tandartsverzekering hebt, dan kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Het kan wel voorkomen dat je de gemaakte kosten meteen moet betalen bij de dienstdoende tandarts. Je kunt deze kosten dan later declareren bij je zorgverzekeraar.

Reisverzekering
Je kunt ook een reisverzekering afsluiten die spoedeisende tandheelkundige hulp dekt. Maar let op, dit is meestal niet standaard inbegrepen. Dus zorg ervoor dat je een aanvullende dekking afsluit voor medische kosten om je tandartskosten (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Tip!
Voordat je op vakantie gaat, is het een goed idee om nog op controle te gaan bij je tandarts. Zo voorkom je klachten op vakantie. En vergeet niet de dekking van je reisverzekering te controleren om onverwachte kosten te voorkomen!

Afspraak aanvragen

.

.

Samenwerkende Tandartsen Enschede - Oosterpoort
Zo
Gesloten